Shiatsu stoelmassage cursus (1 dag)

Inhoud cursus

Praktijk Introspect verzorgt 1-daagse cursus Shiatsu Stoelmassage. Shiatsu is een Japanse lichaamstherapie waarbij de duimen, handpalmen en vingers zonder spierkracht maar met lichaamsgewicht worden gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. De stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.
Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Het lichaam komt door de massage weer goed in balans. Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het vermindert onder andere stress en vermoeidheid en kan de werksfeer en prestaties verbeteren. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Een stoelmassage is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt. Er komt dus ook geen olie aan te pas. De stoelmassage wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven. Onder bepaalde voorwaarden is een stoelmassage fiscaal aftrekbaar voor bedrijven.

Praktische informatie

Tijdens de Shiatsu stoelmassage cursus komen diverse onderwerpen aan bod; o.a. Anamnese, contra indicatie, theoretisch gedeelte, praktische gedeelte stoelmassage, voorbereidingen voor bij de werkgever, voorbereidingen voor evt. in je eigen praktijk, arbo/fiscale aangelegenheden. De cursus kan privé of als duo worden gevolgd, dit i.v.m privacy en het garanderen van persoonlijke aandacht in de behandeling van het uitgebreide les materiaal.

Binnen de cursus oefen je bij elkaar (duo cursus) de technieken. De cursus wordt in overleg met de deelnemer(s) ingepland. Indien je de cursus privé wilt volgen dien je zelf voor een oefenmodel te zorgen. Volg je samen met een vriend(in) de cursus, dan is het bedrag per persoon, neem je alleen een oefenmodel mee dan hoeft het oefenmodel vanzelfsprekend geen cursusgeld te betalen.

Je krijgt een zeer uitgebreide syllabus en een certificaat. Ook voor de aanschaf van een specifieke massage stoel kun je terecht bij praktijk Introspect. Iedere cursist krijgt tijdens de cursus 10% korting op de aan te schaffen materialen.

Heb je belangstelling voor één van mijn cursussen dan is het aan te raden om mij even te mailen of te bellen, zo kunnen al je vragen beantwoord worden en bij aanmelding kunnen we de evt. data bespreken.

  • Voor cursus overzicht, zie link 'Cursus data'.
  • De cursus locatie is Arnhem.
  • Voor de kosten, zie 'Tarieven'.

by paul