Indiase hoofdmassage cursus (1dag)

Inhoud cursus

Praktijk Introspect verzorgt een 1 daagse cursus Indiase hoofdmassage. De Indiase hoofdmassage onderscheidt zich van reguliere massages doordat het een 'dynamische' massage is met afwisselend zachte en stevige handelingen. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse technieken zoals kneden, kloppen, drukpunten (marmapunten) zachtjes aan het haar trekken. De boven rug, schouders, armen, nek, hoofdhuid en gezicht worden hierbij gemasseerd. De volgende onderwerpen komen aan bod: knedingen, drukpunten, strijkingen, wrijven, schudden, ciruleren, duimpressie, shampooen, pressie en zelfbehandeling. In deze cursus wordt aan de hand van theoretische informatie praktisch geoefend met het zelf uitvoeren van een Indiase hoofdmassage.

Praktische informatie

Tijdens de Indiase hoofdmassage cursus worden diverse onderwerpen zowel theoretisch behandeld als praktisch geoefend. Na de cursus kun je een massage van 30 minuten te geven. Voor deze cursus is geen basiskennis of ervaring vereist.
De cursus kan privé of als duo worden gevolgd, dit i.v.m privacy en het garanderen van persoonlijke aandacht in de behandeling van het uitgebreide les materiaal. Binnen de cursus oefen je bij elkaar (duo cursus) de technieken. De cursus wordt in overleg met de deelnemer(s) ingepland. Indien je de cursus privé wilt volgen dien je zelf voor een oefenmodel te zorgen. Volg je samen met een vriend(in) de cursus, dan is het bedrag per persoon, neem je alleen een oefenmodel mee dan hoeft het oefenmodel vanzelfsprekend geen cursusgeld te betalen.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat en een uitgebreide syllabus. Iedere cursist krijgt tijdens de cursus 10% korting op de aan te schaffen materialen.

Heb je belangstelling voor één van mijn cursussen dan is het aan te raden om mij even te mailen of te bellen, zo kunnen al je vragen beantwoord worden en bij aanmelding kunnen we de evt. data bespreken.

  • Voor cursus overzicht, zie link 'Cursus data'.
  • De cursus locatie is Arnhem.
  • Voor de kosten, zie 'Tarieven'.

by paul