Cupping therapie (1dag cursus)

Inhoud cursus

Praktijk Introspect verzorgt een 1 daagse cursus cupping therapie. In deze cursus wordt aan de hand van theoretische informatie praktisch geoefend met het zelf uitvoeren van een cupping therapie. Cupping is een zuigtechniek die binnen Chinese Geneeskunde al eeuwen gebruikt wordt om het metabolisme en zelfhelingsproces te activeren. Bij een behandeling met cupping worden ronde glazen bollen gebruikt. Door de in de kop aanwezige lucht te verwarmen of weg te pompen, ontstaat een vacuüm. De vacuüm cup wordt direct op de huid gezet en zuigt zich goed vast. Dit stimuleert de onderhuidse doorbloeding.

Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: diverse methodes van cupping (o.a. moving, flash, light, strong cupping, drainerende cupping), te bewerken zone en de toepassingen daarop, contra indicatie en het gebruik van de materialen. Tijdens de cursus wordt de cupping op Traditionele Oosterse wijze (met glazen cup) geoefend, maar ook met alle andere manieren van cuppen, waaronder o.a. het vacuüm cupping met vacuümpomp.

Praktische informatie

Tijdens de cupping therapie cursus worden diverse onderwerpen zowel theoretisch behandeld als praktisch geoefend. Voor de cursus is geen basiskennis of ervaring vereist.
De cursus kan privé of als duo worden gevolgd, dit i.v.m privacy en het garanderen van persoonlijke aandacht in de behandeling van het uitgebreide les materiaal.Binnen de cursus oefen je bij elkaar de technieken. De cursus wordt in overleg met de deelnemer(s) ingepland. Indien je de cursus privé wilt volgen dien je zelf voor een oefenmodel te zorgen. Volg je samen met een vriend(in) de cursus, dan is het bedrag per persoon, neem je alleen een oefenmodel mee dan hoeft het oefenmodel vanzelfsprekend geen cursusgeld te betalen.
Belangrijk om te weten is dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Na een paar dagen zal de plek weer verdwenen zijn.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat en een uitgebreide syllabus. Iedere cursist krijgt tijdens de cursus 10% korting op de aan te schaffen materialen.

Heb je belangstelling voor één van mijn cursussen dan is het aan te raden om mij even te mailen of te bellen, zo kunnen al je vragen beantwoord worden en bij aanmelding kunnen we de evt. data bespreken.

  • Voor cursus overzicht, zie link 'Cursus data'.
  • De cursus locatie is Arnhem.
  • Voor de kosten, zie 'Tarieven'.

by paul